Středomořské sardinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Středomořské sardinky
Středomořské sardinky
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 36431 |
Ingredience
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
12 ks | Sardinka obecná |
1 kávová lžička | Sůl |
12 špetka | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 802,8mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 14,7mg |
Vláknina | 423,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Středomořské sardinky postup přípravy receptu:
1 | Očistíme a vykucháme ryby. Ze sardinek seškrábeme šupiny, omyjeme a necháme osušit. Do břišní dutiny ryb dáme špetku tymiánu. Sardinky přendáme do nekovové mísy, osolíme a opepříme. |
2 | V misce smícháme olej, citronovou šťávu, směsí přelijeme sardinky. |
3 | Necháme je marinovat v lednici 30 minut. Poté je vyndáme z marinády a dáme na mřížku grilu a grilujeme po každé straně 4 minuty. Občas je potřeme marinádou. |
4 | Sardinky podáváme horké. |