Vepřové plátky na topinkách se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové plátky na topinkách se žampiony
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36433 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Chléb toastový |
30 g | Máslo čerstvé |
50 g | Pažitka |
3 g | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo vepřové škvařené |
8 g | Sůl |
1000 g | Vepřové kotlety |
60 ml | Víno červené |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 121,0mg |
Draslík | 806,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 363,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Pažitka, Sůl, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové plátky na topinkách se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Plátky toastového chleba opečeme na másle a odložíme do mírně vyhřáté trouby, aby zůstaly teplé. Na másle po toastech osmahneme nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a zalijeme vínem, krátce povaříme. |
2 | Vepřové kotlety zbavíme kostí, naklepeme, nasolíme a osmažíme doměkka na rozpáleném sádle. Na toast vždy položíme plátek masa, na něj vrstvu žampionů a posypeme nasekanou pažitkou. |