Pečený mořský okoun - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený mořský okoun
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 36435 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibulka jarní |
2 ks | Okouník mořský |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Sůl |
2 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 962,2mg |
Vláknina | 970,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Okouník mořský, Olej rostlinný, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený mořský okoun postup přípravy receptu:
1 | Dvojitou fólii si připravíme a lehce potřeme olejem, aby se do ní daly zabalit ryby. Vykuchanou rybu položíme doprostřed a rozevřeme břišní dutinu, naplníme ji zázvorem, nakrájenou jarní cibulkou a stroužkem česneku. Zalijeme sherrym, osolíme a opepříme. |
2 | Zavřeme břišní dutiny ryb a dáme je vedle sebe. Fólii přehneme přes ryby pevně a spojíme kraje fólie. Okraje přehneme a zmáčkneme. |
3 | V rozehřátém grilu pečeme 15 minut, jednou otočíme. Poté sundáme fólii a rybu nakrájíme na 3 kusy. |
4 | Podáváme horké. |