Kůzlečí řízky s pivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kůzlečí řízky s pivem
Kůzlečí řízky s pivem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 36438 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,5 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
700 g | Kůzlečí maso |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Mouka sójová plnotučná |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1 dl | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
100 g | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 161,1mg |
Draslík | 728,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 70,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Kůzlečí maso, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka sójová plnotučná, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kůzlečí řízky s pivem postup přípravy receptu:
1 | Česnek očistíme a rozetřeme. Připravíme si trojobal. |
2 | V jedné misce rozšleháme vejce s černým pivem a česnekem. Ve druhé promícháme sójovou mouku s hladkou moukou. Do třetí misky si připravíme strouhanku. |
3 | Kůzlečí maso, nejlépe z kýty, odblaníme a omyjeme. Nakrájíme přes vlákno 4 plátky - řízky, které zlehka potřeme hořčicí, osolíme, posypeme bílým pepřem a obalíme v trojobalu: mouka, vajíčko s pivem a strouhanka. |
4 | V pánvi si rozpálíme olej a řízky usmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 7-10 minut z každé strany. |
5 | Usmažené řízky odložíme odkapat na papírový ubrousek, aby jsme se zbavili přebytečného omastku. Pak je ihned podáváme. |
Poznámka
Kůzlečí řízky podáváme k bramborům nebo bramborové kaši s čerstvou zeleninou.