Špagety s tuňákem a petrželkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s tuňákem a petrželkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 36439 |
Ingredience
60 g | Ančovičky konzervované |
1,5 dl | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2,5 dl | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 g | Špagety |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 210,3mg |
---|---|
Cholesterol | 19,3mg |
Draslík | 116,9mg |
Vláknina | 171,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Olej rostlinný, Sůl, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s tuňákem a petrželkou postup přípravy receptu:
1 | Špagety uvaříme ve velkém hrnci s osolenou vodou a olejem, poté je scedíme a vrátíme do hrnce. Přidáme máslo a promícháme se špagetami a udržujeme v teple. |
2 | Z tuňáka odstraníme všechny kostičky a maso rozdělíme na vrstvičky. Do mixéru dáme tuňáka s ančovičkami, petrželkou, olivovým olejem a rozmixujeme dohladka. Přidáme jogurt, osolíme a opepříme a pár vteřin mixujeme. |
3 | Nahřejeme 4 talíře, špagety přelijeme omáčkou a promícháme. |
4 | Ihned podáváme. |