Recept

Pikantní jáhlová kaše

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 36441

Ingredience

2 ks Cibule
1 špetka Citronová kůra
1 ks Feferony
1 l Mléko plnotučné
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
250 g Jáhly - loupané proso

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 504 kcal
Kilojoule 2 111kJ
17% Sacharidy 63 g
29% Tuky 22 g
10% Sodík 199 mg
27% Bílkoviny 15 g

Pikantní jáhlová kaše postup přípravy receptu:

1

Jáhly propláchneme vroucí vodou, scedíme, zalijeme mlékem, posypeme nasekanou feferonkou, osolíme a za stálého míchání uvaříme na hustou kaši.

2

Vaříme přibližně 20 minut. Před dokončením vaření, kaši dochutíme pepřem a jemně nastrouhanou citrónovou kůrou. Na pánvi rozpálíme máslo, na něm osmahneme na tenké plátky nakrájenou cibuli. Tu vmícháme do kaše.

3

Ihned servírujeme.

Poznámka

Kaši podáváme teplou a na teplém talíři.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept