Pikantní jáhlová kaše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní jáhlová kaše
Pikantní jáhlová kaše
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 36441 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 špetka | Citronová kůra |
1 ks | Feferony |
50 g | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko plnotučné |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Jáhly - loupané proso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 40,0mg |
Draslík | 209,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 34,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Feferony, Sůl, Jáhly - loupané proso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní jáhlová kaše postup přípravy receptu:
1 | Jáhly propláchneme vroucí vodou, scedíme, zalijeme mlékem, posypeme nasekanou feferonkou, osolíme a za stálého míchání uvaříme na hustou kaši. |
2 | Vaříme přibližně 20 minut. Před dokončením vaření, kaši dochutíme pepřem a jemně nastrouhanou citrónovou kůrou. Na pánvi rozpálíme máslo, na něm osmahneme na tenké plátky nakrájenou cibuli. Tu vmícháme do kaše. |
3 | Ihned servírujeme. |
Poznámka
Kaši podáváme teplou a na teplém talíři.