Recept

Vepřové jazyky v těstíčku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 36442
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
50 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 ks Citrony
120 g Mouka pšeničná hladká
50 g Mrkev kořen
2 g Nové koření celé
60 ml Ocet kvasný lihový
20 ml Olej olivový
2 dl Olej rostlinný
50 g Petržel kořen
8 g Sůl
1 ks Vejce křepelčí
300 g Vepřový jazyk
4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 476 kcal
Kilojoule 1 993kJ
8% Sacharidy 29 g
82% Tuky 62 g
44% Sodík 885 mg
30% Bílkoviny 17 g

Vepřové jazyky v těstíčku postup přípravy receptu:

1

Vepřové jazyky očistíme a dáme do hrnce s vodou, cibulí, kořenovou zeleninou, octem, solí, bobkovým listem a novým kořením. Pozvolna vaříme, když jazyky úplně změknou vyjmeme je a oloupeme, vrátíme zpět do vývaru a dovaříme.

2

Vychladlé jazyky nakrájíme na plátky, které obalíme v těstíčku z oleje, mouky, soli vajec a vody, osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Ozdobíme plátkem citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept