Máslové růžičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Máslové růžičky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 36452 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
50 g | Cukr moučkový |
10 g | Cukr vanilka |
80 g | Džem rybízový |
8 ks | Mandle |
8 ks | Mandle natural |
100 g | Máslo čerstvé |
140 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 špetka | Vanilka mletá |
Na vál a vymazání | |
---|---|
10 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 62,8mg |
Draslík | 709,2mg |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 26,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Mandle, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Džem rybízový, Mandle natural, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Máslové růžičky postup přípravy receptu:
1 | Mouku prosejeme, smícháme s cukrem, vanilkou, strouhanými hořkými mandlemi a strouhanými mandlemi. Nožem do směsi rozsekáme máslo, přidáme žloutek a vypracujeme těsto. Na chladném místě necháme ztuhnout. |
2 | Poté těsto vyválíme na plát, hvězdičkou vykrájíme růžičky, rozložíme do vymazaných a moukou vysypaných mističek. Ve formičkách naskládáme na plech a v mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Hotové cukroví necháme vychladnout, vyklopíme, doprostřed každé růžičky dáme kousek džemu a posypeme vanilkovým cukrem. |