Těstoviny se sardelovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny se sardelovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 36453 |
Ingredience
60 g | Ančovička - filety |
2 stroužek | Česnek |
0,9 dl | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
60 g | Pesto |
450 g | Špagety |
1 kávová lžička | Sůl |
90 g | Sýr Parmezán |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 24,3mg |
Draslík | 109,5mg |
Vláknina | 237,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Česnek, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Pesto, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny se sardelovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Ponecháme si lžíci olivového oleje, zbytek rozehřejeme v pánvi. Přidáme rozetřený česnek a tři minuty smažíme. Zmírníme plamen, přidáme filety z ančoviček a smažíme 5 minut. |
2 | Hrnec s lehce osolenou vodou přivedeme k varu, přidáme zbývající olej a špagety 10 minut vaříme. |
3 | Do pánve s ančovičkami přidáme nasekané oregano, pesto, sůl a pepř. |
4 | Scedíme špagety a dáme je na ohřátou mísu. Přelijeme je omáčkou Pesto s ančovičkami posypeme strouhaným parmezánem. |
5 | Okamžitě podáváme. |