Recept

Tvarohová žemlovka s rozinkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 36454

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
40 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
2 dl Mléko polotučné
30 g Máslo čerstvé
150 g Rozinky tmavé
150 g Tvaroh měkký
2 ks Vejce slepičí
2 ks Veka

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 341 kcal
Kilojoule 1 426kJ
16% Sacharidy 57 g
10% Tuky 7 g
1% Sodík 27 mg
21% Bílkoviny 12 g

Tvarohová žemlovka s rozinkami postup přípravy receptu:

1

V misce vyšleháme 20 g másla se 3 ks žloutky, přidáme citrónovou kůru, tvaroh, cukr, rozinky, vanilkový cukr, a dobře zamícháme. Máslem vymažeme pekáč, do kterého naskládáme na plátky nakrájené a v mléku namočené housky, přikryjeme připraveným tvarohem. Opět poklademe namočené housky, tvaroh a na závěr namočené housky.

2

Z bílku vyšleháme tuhý sníh a potřeme housky, pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Upečenou žemlovku posypeme moučkovým cukrem, teplou nakrájíme na porce.

Poznámka

Žemlovku podáváme teplou na teplém talíři, ozdobíme šlehanou šlehačkou a čokoládovou polevou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept