Tvarohová žemlovka s rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohová žemlovka s rozinkami
Tvarohová žemlovka s rozinkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 36454 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
40 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
30 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
150 g | Rozinky tmavé |
150 g | Tvaroh měkký |
2 ks | Vejce slepičí |
2 ks | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 91,1mg |
Draslík | 26,5mg |
Vláknina | 49,5mg |
Vitamín A | 94,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Cukr moučkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Rozinky tmavé, Tvaroh měkký, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohová žemlovka s rozinkami postup přípravy receptu:
1 | V misce vyšleháme 20 g másla se 3 ks žloutky, přidáme citrónovou kůru, tvaroh, cukr, rozinky, vanilkový cukr, a dobře zamícháme. Máslem vymažeme pekáč, do kterého naskládáme na plátky nakrájené a v mléku namočené housky, přikryjeme připraveným tvarohem. Opět poklademe namočené housky, tvaroh a na závěr namočené housky. |
2 | Z bílku vyšleháme tuhý sníh a potřeme housky, pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Upečenou žemlovku posypeme moučkovým cukrem, teplou nakrájíme na porce. |
Poznámka
Žemlovku podáváme teplou na teplém talíři, ozdobíme šlehanou šlehačkou a čokoládovou polevou.