Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 36455

Ingredience

800 g Brambory
1 ks Cibule
1 ks Citrony
0,5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
800 g Kapr obecný
1 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata
0,5 polévková lžíce Sůl
1,5 kávová lžička Sůl mořská
0,5 polévková lžíce Tymián čerstvý
1 dl Voda pitná
2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 601 kcal
Kilojoule 2 514kJ
10% Sacharidy 37 g
43% Tuky 32 g
56% Sodík 1 g
77% Bílkoviny 43 g

Bylinkový kapr postup přípravy receptu:

1

Čerstvou šalvěj, petrželovou nať a tymián omyjeme a drobně posekáme. Oloupanou cibuli s česnekem pokrájíme na tenké plátky.

2

Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na plátky silné asi 4-5 mm. Dáme je do mísy, posypeme solí (0.5 lžíce), kmínem a promícháme. Omytý citron nakrájíme na plátky, omytá rajčata pokrájíme na čtvrtky.

3

Porce kapra omyjeme a osušíme. Pak ho osolíme mořskou solí, posypeme drceným kmínem, potřeme zlehka hořčicí a posypeme šalvějí s tymiánem. Porce nakonec obalíme v hladké mouce.

4

Ve větším pekáči si rozpálíme olej s 1/2 másla. Kapra smažíme dozlatova z každé strany. Během smažení na okraj pekáče přidáme 2/2 másla, cibuli s česnekem, promícháme, pak kolem dokola položíme plátky brambor, podlijeme 1 dl vody a dusíme pod poklicí asi 5-7 minut. Pak pokličku odložíme a vše dopečeme.

5

Porce kapra dáme na talíře, okolo něj položíme brambory s cibulí, pokrájené rajče, na rybu položíme plátky citronu, ozdobíme petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept