Jednoduchý recept

Zapékané rigatoni s ricottou a tuňákem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 36458

Ingredience

2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
125 g Rajčata sušená sterilovaná
225 g Ricotta
1,3 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
225 g Sýr Parmezán
450 g Těstoviny Rigatoni
200 g Tuňák v oleji
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,055 kcal
Kilojoule 4 415kJ
18% Sacharidy 66 g
68% Tuky 51 g
61% Sodík 1 g
88% Bílkoviny 49 g

Zapékané rigatoni s ricottou a tuňákem postup přípravy receptu:

1

Zapékací mísu vymažeme lehce máslem.

2

Osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu, přidáme rigatoni, olivový olej a 10 minut vaříme. Scedíme je a necháme vychladnout.

3

V misce smícháme rozebraného tuňáka na vrstvičky a ricotuu a vytvoříme hladkou pastu. Směs dáme do pytlíku na zdobení a naplníme jí těstoviny.

4

Trubičky vyrovnáme v jedné vrstvě do zapékací mísy.

5

Smetanu smícháme s parmezánem a osolíme a opepříme. Touto směsí polijeme rigatoni a navrch naaranžujeme pokrájená rajčata. Zapékáme v předehřátě troubě 20 minut.

6

Podáváme přímo ze zapékací mísy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept