Zapékané rigatoni s ricottou a tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané rigatoni s ricottou a tuňákem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 36458 |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
125 g | Rajčata sušená sterilovaná |
225 g | Ricotta |
1,3 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
225 g | Sýr Parmezán |
450 g | Těstoviny Rigatoni |
200 g | Tuňák v oleji |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 93,6mg |
Draslík | 647,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Sýr Parmezán, Tuňák v oleji, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Ricotta, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Rigatoni mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané rigatoni s ricottou a tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Zapékací mísu vymažeme lehce máslem. |
2 | Osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu, přidáme rigatoni, olivový olej a 10 minut vaříme. Scedíme je a necháme vychladnout. |
3 | V misce smícháme rozebraného tuňáka na vrstvičky a ricotuu a vytvoříme hladkou pastu. Směs dáme do pytlíku na zdobení a naplníme jí těstoviny. |
4 | Trubičky vyrovnáme v jedné vrstvě do zapékací mísy. |
5 | Smetanu smícháme s parmezánem a osolíme a opepříme. Touto směsí polijeme rigatoni a navrch naaranžujeme pokrájená rajčata. Zapékáme v předehřátě troubě 20 minut. |
6 | Podáváme přímo ze zapékací mísy. |