Jednoduchý recept

Hovězí pečínka v aspiku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 3646
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
800 g Hovězí maso zadní
4 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
4 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 299 kcal
Kilojoule 1 253kJ
1% Sacharidy 2 g
23% Tuky 18 g
17% Sodík 340 mg
55% Bílkoviny 31 g

Hovězí pečínka v aspiku postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme a prošpikujeme na klínky nakrájenou slaninou. V pánvi rozpálíme trošku oleje a maso zprudka krátce orestujeme.

2

Poté přemístíme do pekáčku, do kterého jsme dali zbytek oleje a najemno nasekanou cibuli. Ochutíme solí, pepřem a pečeme asi hodinu při teplotě 180C.

3

Mezitím připravíme želatinu podle návodu na obalu. Část si odložíme na potření, zbytek necháme ztuhnout v misce.

4

Vychladlé maso nakrájíme na tenké plátky, jako celek přelijeme želatinou a podáváme dozdobené kousky ztuhlého aspiku.

Poznámka

Hovězí zadní-falešná svíčková

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept