Recept

Kuřecí maso s houbami v závorové marinádě

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 36461
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Brokolice
2 ks Chilli paprička
2 ks Citronová tráva
4 ks Kuřecí prsa
4 polévková lžíce Olej rostlinný
4 polévková lžíce Omáčka rybí
2 polévková lžíce Omáčka sladkokyselá
2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
4 ks Shiitake houby
1 dl Voda pitná
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 676 kcal
Kilojoule 2 827kJ
23% Sacharidy 84 g
21% Tuky 16 g
49% Sodík 971 mg
113% Bílkoviny 64 g

Kuřecí maso s houbami v závorové marinádě postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso opláchneme a osušíme, potom maso nakrájíme na nudličky. Zázvor (5 cm) oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Citronovou trávu nakrájíme na menší kousky. Kuřecí maso naložíme do marinády, která se skládá z nastrouhaného zázvoru a citronové trávy.

2

Brokolici vypereme a rozebereme na růžičky. Chilli papričky opláchneme a nakrájíme na tenká kolečka. Potom omyjeme houby šhiitake (houževnatec jedlý) a pokrájíme na nudličky.

3

Na rozpáleném oleji osmažíme houby s chilli papričkami, po několika minutách přidáme brokolici. Směs smažíme dokud houby a brokolice nezměkne, potom vše vyndáme ven z pánve.

4

Jako další vložíme do pánve wok marinované maso a krátce osmahneme. Když je maso usmažené, ochutíme ho omáčkami - rybí, ústřicovou a sladkokyselou a vrátíme zpět do pánve k masu zeleninu. Pod směs nalijeme ještě asi 1 dl vody a ještě chvíli dusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept