Jednoduchý recept

Rožnovská králičí játra

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 36462
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Chléb konzumní
2 ks Cibulka jarní
200 g Játra králičí
1 kávová lžička Kmín drcený
200 g Králičí ledvinky
40 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 597 kcal
Kilojoule 2 497kJ
16% Sacharidy 56 g
39% Tuky 29 g
10% Sodík 203 mg
52% Bílkoviny 29 g

Rožnovská králičí játra postup přípravy receptu:

1

Omytá králičí játra i s ledvinkami pokrájíme na plátky. Ledvinky rozkrojíme. Očistíme a omyjeme jarní cibulku, pokrájíme ji na tenké kroužky.

2

V pánvi rozpálíme máslo s olejem a cibulku zpěníme. Když se začne smažit, přidáme játra s ledvinkami a krátce, ze všech stran, je orestujeme. Potom pánev zakryjeme poklicí a pokrm dusíme asi 5 minut.

3

Játra ochutíme solí, drceným kmínem a čerstvě pomletým pepřem. Ihned podáváme s chlebem.

Poznámka

K játrům podáváme salát z čerstvé zeleniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept