Jednoduchý recept

Polenta s uzenou treskou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36463

Ingredience

3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
350 g Polenta
50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
1 kávová lžička Sůl
450 g Treska uzená
4 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
200 g Špenát mražený
300 ml Mléko čerstve polotučné

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 686 kcal
Kilojoule 2 869kJ
19% Sacharidy 70 g
35% Tuky 26 g
97% Sodík 2 g
74% Bílkoviny 42 g

Polenta s uzenou treskou postup přípravy receptu:

1

V 1,5 l vodu vaříme 350 g polenty za častého míchání 35 minut. Vmícháme nasekaný špenát, máslo a polovinu pecorina. Osolíme a opepříme. Polentu rozdělíme do čtyř menších zapékacích misek a urovnáme ji po dně i po stranách.

2

V pánvi přivedeme mléko k varu, přidáme plátky tresky bez kůže a kostí a vaříme 10 minut. Jednou obrátíme. Poté plátky vyndáme.

3

Pánev odstavíme, do mléka nalijeme rozšlehaná vejce a chvíli povaříme.

4

Rybí maso rozebereme na kousky a dáme do středu zapékacích misek. Maso přelijeme směsí mléka a vajec. Posypeme sýrem a zapékáme 30 minut v předehřáté troubě.

5

Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept