Polenta s uzenou treskou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polenta s uzenou treskou
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36463 |
Ingredience
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
350 g | Polenta |
200 g | Špenát mražený |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
450 g | Treska uzená |
4 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
300 ml | Mléko čerstve polotučné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 311,7mg |
Draslík | 722,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Polenta, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Špenát mražený, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Treska uzená, Mléko čerstve polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polenta s uzenou treskou postup přípravy receptu:
1 | V 1,5 l vodu vaříme 350 g polenty za častého míchání 35 minut. Vmícháme nasekaný špenát, máslo a polovinu pecorina. Osolíme a opepříme. Polentu rozdělíme do čtyř menších zapékacích misek a urovnáme ji po dně i po stranách. |
2 | V pánvi přivedeme mléko k varu, přidáme plátky tresky bez kůže a kostí a vaříme 10 minut. Jednou obrátíme. Poté plátky vyndáme. |
3 | Pánev odstavíme, do mléka nalijeme rozšlehaná vejce a chvíli povaříme. |
4 | Rybí maso rozebereme na kousky a dáme do středu zapékacích misek. Maso přelijeme směsí mléka a vajec. Posypeme sýrem a zapékáme 30 minut v předehřáté troubě. |
5 | Podáváme horké. |