Těstoviny s ančovičkami a špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s ančovičkami a špenátem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 36464 |
Ingredience
8 ks | Ančovičky konzervované |
3 stroužek | Česnek |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Oříšky piniové |
900 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny Fettuccine |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 76,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,5mg |
Vitamín E | 8,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Oříšky piniové, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s ančovičkami a špenátem postup přípravy receptu:
1 | Tuhé stonky špenátu odřízneme. Listy opláchneme pod tekoucí vodou a mokré listy vložíme do hluboké pánve. Pod pokličkou vaříme, dokud špenát nezavadne. Občas pánví zatřeseme. Necháme okapat, dáme stranou a udržujeme teplé. |
2 | Ve velké pánvi přivedeme lehce osolenou vodu k varu, přidáme fettuccine a lžíci oleje a 10 minut vaříme. |
3 | Rozehřejeme v pánvi 4 lžíce zbylého oleje, přidáme piniová semínka a dozlatova osmahneme. Odstavíme a dáme stranou na později. |
4 | Do pánve dáme rozetřený česnek a přidáme ančovičky a promícháme se špenátem. Povaříme 3 minuty, vrátíme do pánve piniová semínka. |
5 | Fettuccine promícháme se zbylým olivovým olejem a přendáme na mísu. Přelijeme je omáčkou z ančoviček a špenátu a ihned podáváme. |