Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 36469
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
30 g Droždí
50 g Džem jahodový
13 g Kypřicí prášek do pečiva
100 g Máslo čerstvé
3 dl Mléko polotučné
600 g Mouka polohrubá
250 g Tvaroh měkký
100 g Tvaroh tvrdý

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 461 kcal
Kilojoule 1 927kJ
19% Sacharidy 70 g
17% Tuky 12 g
7% Sodík 137 mg
35% Bílkoviny 20 g

Vesnické koláče postup přípravy receptu:

1

Do hrníčku s vlažným mlékem nadrobíme droždí a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Mouku prosejeme do mísy, rozklepneme vejce, vanilkový cukr, kypřící prášek, 10 g másla, 1 lžíci cukru, vylijeme kvásek a rukama nebo v kuchyňským robotu vypracujeme vláčné těsto, které necháme na 20 minut na teplém místě vykynout. Přímo z mísy rukama, které namočíme v oleji, aby se na ně nelepilo těsto, tvarujeme kopečky a hned je skládáme na 20 g másla vymaštěný pekáč a necháme ještě na 10 minut vykynout. Potřeme je 50 g rozpuštěného másla a v teplé troubě pečeme 30 minut. Hotové a dorůžova upečené koláče pocukrujeme moučkovým cukrem.

Poznámka

Podáváme teplé, potřené jahodovým džemem, posypané nastrouhaným tvarohem a cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept