Recept

Vepřová kolena na rajčatech

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 36470

Ingredience

1 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
100 g Mrkev kořen
1 dl Olej rostlinný
6 g Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
100 g Protlak rajčatový
100 g Sůl
1000 g Vepřové koleno
3 dl Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 877 kcal
Kilojoule 3 669kJ
4% Sacharidy 15 g
171% Tuky 128 g
486% Sodík 10 g
82% Bílkoviny 46 g

Vepřová kolena na rajčatech postup přípravy receptu:

1

Vepřová kolena bez kůže vydatně potřeme prolisovaným česnekem se solí a pepřem. Uzavřeme do nádoby a necháme do druhého dne uležet v chladu.

2

Uleželá kolena opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, přendáme do kastrolu i s výpekem, přidáme zeleninu na kostičky, podlijeme vodou, vložíme bobkový list a dusíme na mírném ohni asi hodinu, až je maso měkké. Přidáme protlak, pár minut ještě povaříme a můžeme servírovat.

Poznámka

Nutno nechat uležet do druhého dne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept