Vepřová kolena na rajčatech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová kolena na rajčatech
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36470 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Mrkev kořen |
1 dl | Olej rostlinný |
6 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
100 g | Protlak rajčatový |
100 g | Sůl |
1000 g | Vepřové koleno |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 276,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vepřové koleno mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová kolena na rajčatech postup přípravy receptu:
1 | Vepřová kolena bez kůže vydatně potřeme prolisovaným česnekem se solí a pepřem. Uzavřeme do nádoby a necháme do druhého dne uležet v chladu. |
2 | Uleželá kolena opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, přendáme do kastrolu i s výpekem, přidáme zeleninu na kostičky, podlijeme vodou, vložíme bobkový list a dusíme na mírném ohni asi hodinu, až je maso měkké. Přidáme protlak, pár minut ještě povaříme a můžeme servírovat. |
Poznámka
Nutno nechat uležet do druhého dne.