Drůběží játra se šalotkou a sójovými klíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůběží játra se šalotkou a sójovými klíčky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 36471 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Česnek |
500 g | Játra drůbeží |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka Hoisin |
5 ks | Šalotka |
200 g | Sójové výhonky |
30 g | Špenát listový čerstvý |
0,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 0,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej rostlinný, Omáčka Hoisin, Šalotka, Sójové výhonky, Špenát listový čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drůběží játra se šalotkou a sójovými klíčky postup přípravy receptu:
1 | Drůbeží játra zbavíme blan, nakrájíme na kostky a vypereme. Potom játra necháme okapat. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky, očištěné šalotky na malé kousky nebo kolečka. Špenát opláchneme a necháme oschnout. |
2 | Na rozpáleném oleji osmahneme šalotku a česnek. V pánvi je necháme, dokud nebudou mít zlatavé zabarvení. K osmažené zelenině přidáme drůbeží játra. Játra osmahneme zprudka a přidáme k nim sójové klíčky. Směs ochutíme omáčkou hoisin a zlehka promícháme. |
3 | Jako poslední přidáme listy špenátu. Vše podlijeme troškou vody a pár minut podusíme. |