Vepřová kýta na cibuli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová kýta na cibuli
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36476 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Cibule |
60 g | Koriandr čerstvý |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
120 g | Sádlo syrové |
20 g | Sůl |
800 g | Vepřová kýta |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 162,5mg |
Draslík | 858,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Koriandr čerstvý, Sádlo syrové, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová kýta na cibuli postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu potřeme solí s drceným koriandrem a necháme 2 hodiny uležet v chladnu. |
2 | Uleželé maso poprášíme moukou a vložíme na sádlem vymazaný pekáč. Pečeme na mírno, podle potřeby podléváme vodou a výpekem. Když je maso napůl měkké, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a dopečeme. Hotové maso nakrájíme na plátky a zalijeme šťávou. |
Poznámka
Doba odležení 2 hodiny.