Jednoduchý recept

Krevety po karibsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 36482

Ingredience

1 ks Ananas
1,5 dl Ananasová šťáva
2 polévková lžíce Cukr třtinový
2 polévková lžíce Kokos sušený
450 g Krevety tygří - loupané
2 polévková lžíce Ocet vinný

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 290 kcal
Kilojoule 1 212kJ
13% Sacharidy 47 g
10% Tuky 8 g
7% Sodík 138 mg
50% Bílkoviny 28 g

Krevety po karibsku postup přípravy receptu:

1

Ananas oloupeme a rozkrojíme po délce na polovinu. Jednu půlku nakrájíme na kusy.

2

V nekovové misce smícháme polovinu šťávy z ananasu, kokos, ocet a cukr. Přidáme oloupané krevety, kusy ananasu a promícháme, aby se kousky dobře obalily. Marinujeme 30 minut.

3

Krevety s ananasem vyndáme z marinády a napichujeme střídavě na grilovací jehly. Marinádu dáme do mixéru, zbylý ananas nakrájíme, přidáme také do mixéru i se zbylou ananasovou šťávou. Vše rozmixujeme, aby vznikla hustá omáčka, tu přelijeme do pánvičky, přivedeme k varu a vaříme 5 minut.

4

Kebaby potřeme omáčkou a dáme na 5 minut grilovat, občas je potřeme omáčkou a poté hned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept