Krevety po karibsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety po karibsku
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 36482 |
Ingredience
1 ks | Ananas |
1,5 dl | Ananasová šťáva |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Kokos sušený |
450 g | Krevety tygří - loupané |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 118,1mg |
Draslík | 412,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 130,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Cukr třtinový, Kokos sušený, Ocet vinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ananasová šťáva, Krevety tygří - loupané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety po karibsku postup přípravy receptu:
1 | Ananas oloupeme a rozkrojíme po délce na polovinu. Jednu půlku nakrájíme na kusy. |
2 | V nekovové misce smícháme polovinu šťávy z ananasu, kokos, ocet a cukr. Přidáme oloupané krevety, kusy ananasu a promícháme, aby se kousky dobře obalily. Marinujeme 30 minut. |
3 | Krevety s ananasem vyndáme z marinády a napichujeme střídavě na grilovací jehly. Marinádu dáme do mixéru, zbylý ananas nakrájíme, přidáme také do mixéru i se zbylou ananasovou šťávou. Vše rozmixujeme, aby vznikla hustá omáčka, tu přelijeme do pánvičky, přivedeme k varu a vaříme 5 minut. |
4 | Kebaby potřeme omáčkou a dáme na 5 minut grilovat, občas je potřeme omáčkou a poté hned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.