Karbanátky ze skopového masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky ze skopového masa
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36484 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Brambory vařené |
3 stroužek | Česnek |
2 dl | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
500 g | Skopová plec |
200 g | Strouhanka |
7 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 81,8mg |
Draslík | 189,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 95,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky ze skopového masa postup přípravy receptu:
1 | Skopové maso, cibuli a uvařené brambory semeleme na masovém strojku, přidáme prolisovaný česnek, vejce, koření a sůl, důkladně promícháme a necháme pár minut uležet. |
2 | Na vále posypaném strouhankou z hmoty vytvarujeme menší karbanátky, které osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova a ihned podáváme. |
Poznámka
1