Video recept

Zvěřinové ragú s houbami

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Zvěřinové ragú s houbami 5 1
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 36491
Kategorie: Maso

Ingredience

250 g Houby čerstvé
250 ml Hovězí vývar základní
15 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
4 ks Šalotka
3 polévková lžíce Sherry brandy
115 g Slanina vepřová
600 g Srnčí kýta
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 585 kcal
Kilojoule 2 449kJ
10% Sacharidy 36 g
31% Tuky 23 g
36% Sodík 726 mg
103% Bílkoviny 58 g
  • Zvěřinové ragú s houbami
  • Zvěřinové ragú s houbami
  • 1
  • Zvěřinové ragú s houbami
  • 2
  • Vložit obrázek

Zvěřinové ragú s houbami postup přípravy receptu:

1

V kastrole rozehřejeme olej a máslo. Přidáme oloupané, nadrobno nakrájené šalotky, na kostičky nakrájenou slaninu a obojí za častého míchání osmažíme. Vložíme očištěné, omyté, na kostky nakrájené maso a za častého míchání smažíme 3-4 minuty po všech stranách. Vmícháme hladkou mouku a smažíme ještě 1-2 minuty. Potom přilijeme brandy, krátce promícháváme a přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby. Nakonec přilijeme vývar a přivedeme k varu.

2

Vmícháme rajčatový protlak, worcester, oregano a podle chuti osolíme a opepříme. Pod pokličkou zvolna dusíme 1,5 až 2 hodiny, aby maso bylo úplně měkké.

3

Ragú můžeme podávat s vařenými těstovinami, bramborami nebo rýží.

Poznámka

Ragú můžeme připravit i z jiných druhů zvěřiny.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept