Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 36492

Ingredience

1 kostka Bujón zeleninový
100 g Chřest zelený
1 ks Cibule
4 kávová lžička Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
150 g Rýže dlouhozrnná
1 špetka Sůl
1 dl Voda pitná
500 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 232 kcal
Kilojoule 971kJ
12% Sacharidy 43 g
6% Tuky 4 g
32% Sodík 644 mg
11% Bílkoviny 6 g

Rýže s chřestem postup přípravy receptu:

1

V kastrolu rozpustíme máslo a zpěníme na něm nasekanou cibulku. Potom přisypeme rýži, zamícháme, osolíme, přilijeme vývar a vaříme 15 minut.

2

Z oloupaného chřestu odkrojíme špatné konce, které vyhodíme, a hlavičky, které necháme na konečnou úpravu pokrmu. Zbylé kousky chřestových výhonků nakrájíme na kousky a přidáme do kastrolu s rýží. Za občasného míchání vaříme do změknutí, v případě potřeby zalijeme bujónem, rozmíchaným ve vodě. Na závěr přisypeme hlavičky chřestu a vaříme už jen 3 minuty. V uvařeném rizotu rozmícháme lžičku másla a strouhaný sýr, důkladně promícháme a necháme pod pokličkou dojít. Podáváme horké s listy salátu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept