Jednoduchý recept

Birjání z garnátů

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 195 minut
Doba přípravy: 150 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 36493
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
500 g Garnát obecný
1 kávová lžička Hořčičné semínko
2 ks Hřebíček
1 polévková lžíce Hrozinky
3 dl Jogurt krémový bílý natur
2 ks Kardamom
3 dl Kokosové mléko
2 kávová lžička Koriandr celý
1 kávová lžička Kurkuma
2 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
225 g Rýže Basmati
1 kávová lžička Šafrán
2 ks Šalotka
10 g Skořice celá
0,5 kávová lžička Sůl
0,5 dl Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 313 kcal
Kilojoule 1 309kJ
9% Sacharidy 32 g
15% Tuky 11 g
22% Sodík 443 mg
41% Bílkoviny 23 g

Birjání z garnátů postup přípravy receptu:

1

Do vlažné vody namočíme šafrán na 10 minut. Do hmoždíře dáme česnek, šalotku, zázvor, koriandr, hřebíček, kardamom, kurkumu, sůl, skořicovou kůru, chilli papričku a rozdrtíme.

2

V pánvi rozehřejeme olej a přidáme hořčičná semínka. Přidáme garnáty a minutu smažíme. Vmícháme směs koření, kokosové mléko a jogurt. Povaříme 20 minut.

3

Rýži dáme do hrnce s osolenou vařící vodou. Vaříme 12 minut, poté scedíme a necháme okapat. Garnáty navršíme rýží, posypeme sultánkami a pokapeme rýži vodou se šafránem. Zakryjeme pánev utěrkou a přes ni dáme poklici, sundáme z ohně a necháme stát 5 minut.

4

Poté okamžitě podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept