Recept

Zapečený chřest se šunkou a sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 36494

Ingredience

1 kg Chřest zelený
1 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
75 g Sýr Gouda 45%
1 polévková lžíce Sůl
1,5 l Voda pitná
200 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 358 kcal
Kilojoule 1 500kJ
4% Sacharidy 15 g
36% Tuky 27 g
33% Sodík 653 mg
35% Bílkoviny 19 g

Zapečený chřest se šunkou a sýrem postup přípravy receptu:

1

Chřest oloupeme a tvrdé konce odřízneme. Odříznuté konce povaříme v litru osolené vody 10 minut. Uvařené kousky chřestu necháme na ubrousku okapat a chřestové kousky dobře vymačkáme. Do vody dáme lžičku cukru a sůl, necháme pojít varem. Oloupaný chřest rozdělíme na tři části a každou zvlášť povaříme 5 minut v prudkém varu ve vodě a necháme okapat. Poté rozpustíme ve vývaru 3 lžíce másla a zpěníme přisypáním mouky, přidáme 3/8 vývaru z chřestu a na mírném plameni umícháme mírně zahuštěnou omáčku. Chřest vložíme do nákypové formy, zalijeme ho zahuštěnou omáčkou, ochutíme pepřem, posypeme petrželovou natí, proužky šunky se strouhaným sýrem a pečeme v horké troubě tak dlouho, dokud se sýr neroztaví. Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept