Zapečený chřest se šunkou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený chřest se šunkou a sýrem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 36494 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 kg | Chřest zelený |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,3 kávová lžička | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
75 g | Sýr Gouda 45% |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 70,4mg |
Draslík | 31,0mg |
Vláknina | 148,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pepř bílý, Sůl, Sýr Gouda 45%, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený chřest se šunkou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Chřest oloupeme a tvrdé konce odřízneme. Odříznuté konce povaříme v litru osolené vody 10 minut. Uvařené kousky chřestu necháme na ubrousku okapat a chřestové kousky dobře vymačkáme. Do vody dáme lžičku cukru a sůl, necháme pojít varem. Oloupaný chřest rozdělíme na tři části a každou zvlášť povaříme 5 minut v prudkém varu ve vodě a necháme okapat. Poté rozpustíme ve vývaru 3 lžíce másla a zpěníme přisypáním mouky, přidáme 3/8 vývaru z chřestu a na mírném plameni umícháme mírně zahuštěnou omáčku. Chřest vložíme do nákypové formy, zalijeme ho zahuštěnou omáčkou, ochutíme pepřem, posypeme petrželovou natí, proužky šunky se strouhaným sýrem a pečeme v horké troubě tak dlouho, dokud se sýr neroztaví. Podáváme horké. |