Recept

Chřest polévaný smetanovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 36498
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

500 g Chřest zelený
1 kostka Cukr kostkový
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
125 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 152 kcal
Kilojoule 637kJ
2% Sacharidy 9 g
13% Tuky 10 g
3% Sodík 68 mg
17% Bílkoviny 9 g

Chřest polévaný smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Chřest oloupeme a vaříme v osolené vodě s kostkou cukru do poloměkka 3-4 minuty. Necháme okapat a vložíme na teplé talíře. Na pánvi rozmícháme lžíci vody se smetanou a kostičkami sýru Camembert a mícháme tak dlouho, než se sýr rozpustí a se smetanou spojí v omáčku. Touto omáčkou zaléváme uvařený chřest.

2

Pokrm podáváme horký.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept