Medvědí tlapičky s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medvědí tlapičky s mandlemi
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 36499 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
1 špetka | Amonium |
0,3 ks | Citrony |
60 g | Cukr moučkový |
1 špetka | Hřebíček |
5 g | Kakao |
45 g | Mandle |
95 g | Máslo čerstvé |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 14,3mg |
Draslík | 45,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Hřebíček, Mandle, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Amonium, Kakao, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medvědí tlapičky s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Mouku prosejeme, smícháme s cukrem, amoniem, strouhanou citronovou kůrou, tlučeným hřebíčkem, skořicí, kakaem a nastrouhanými mandlemi. Poté rozsekáme máslo a vypracujeme těsto, které necháme na studeném místě ztuhnout. |
2 | Rozkrojíme na stejné díly, každý obalíme zlehka v mouce, vytvoříme válečky a vtlačujeme je do suchých plechových formiček. Rozložíme na plech a v rozehřáté troubě upečeme dozlatova. Necháme vychladnout, vyklopíme a posypeme cukrem. |