Krakovské špízy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krakovské špízy
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36502 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
200 g | Hovězí svíčková |
2 g | Jalovec |
2 g | Nové koření celé |
2 dl | Olej rostlinný |
5 g | Paprika mletá sladká |
200 g | Paprika zelená |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
200 g | Telecí kýta |
200 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 88,4mg |
Draslík | 631,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,3mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hovězí svíčková, Nové koření celé, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Slanina vepřová, Sůl, Telecí kýta, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krakovské špízy postup přípravy receptu:
1 | Všechna masa nakrájíme na kostky, slaninu na plátky, dáme do nádoby osolíme, opepříme, opaprikujeme, posypeme nadrceným jalovcem. Zalijeme olejem, aby maso bylo potopené, přidáme bobkový list, nové koření, zakryjeme vrstvou nakrájené cibule a necháme aspoň 2 hodiny marinovat. |
2 | Naložené maso napichujeme na špejli nebo jehlu střídavě s plátkem cibule, slaniny a papriky. Pečeme na grilu nebo ve středně vyhřáté troubě. |
Poznámka
Maso se musí 2 hodiny marinovat.