Recept

Chřest s italskou omáčkou z Ricotty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 36503
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2,2 kg Chřest zelený
1 kostka Cukr kostkový
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
150 g Šunka dušená
1,5 l Voda pitná
Omáčka
2 polévková lžíce Bazalka
3 polévková lžíce Ocet vinný
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř bílý
5 ks Rajčata
200 g Sýr Ricotta
5 polévková lžíce Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 766 kcal
Kilojoule 3 204kJ
19% Sacharidy 68 g
54% Tuky 40 g
16% Sodík 316 mg
92% Bílkoviny 52 g

Chřest s italskou omáčkou z Ricotty postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky.

2

Očištěný chřest povaříme v osolené vodě 10 minut s kouskem másla a kostkou cukru. Chřest podáváme zalitý omáčkou a posypaný nudličkami šunky.

3

Omáčka:

4

Sýr rozmačkáme a rozmícháme s octem a olejem ve vývaru z chřestu. Potom přidáme kousky rajčat, nasekanou bazalku, ochutíme pepřem a solí. Povaříme na mírném plameni za stálého míchání, dokud se vše nespojí v hladkou omáčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept