Chřest se zeleninovou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest se zeleninovou zálivkou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 36505 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
750 g | Brambory |
500 g | Chřest bílý |
500 g | Chřest zelený |
1 kostka | Cukr kostkový |
2 špetka | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Zálivka | |
---|---|
3 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Estragon |
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 ks | Kapie |
3 polévková lžíce | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř bílý |
150 g | Ředkvička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 2,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chřest bílý, Sůl, Voda pitná, Cibule, Estragon, Olej stolní, Pepř bílý, Ředkvička mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Cukr kostkový, Hořčice, Kapie, Ocet ze šampaňského - Balsamic mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřest se zeleninovou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Zelený a bílý chřest očistíme a uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru - bílý chřest vaříme 15 minut a zelený 10 minut. Vařený chřest zaléváme zeleninovou zálivkou a podáváme studený k vařeným bramborám. |
2 | Zálivka: |
3 | Ostatní zeleninu nakrájíme. Papriku nejprve spaříme pod horkou vodou, abychom ji mohli lépe oloupat, a potom ji nakrájíme na tenké nudličky. Kolečka cibule, ředkviček a nudličky kapiové papriky smícháme s octem, hořčicí, olejem a sekaným estragonem. Vše důkladně promícháme a ochutíme pepřem a solí. |