Ovocný koláč broskvový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný koláč broskvový
Ovocný koláč broskvový
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 36506 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
250 g | Kompot broskvový |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Mléko kefírové jihočeské |
200 g | Mouka pšeničná hladká |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 dl | Olej slunečnicový |
2 ks | Vejce slepičí |
Drobenka | |
---|---|
20 g | Cukr krupice |
100 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 101,8mg |
Draslík | 283,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 7,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Vejce slepičí, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kompot broskvový, Mléko kefírové jihočeské, Mouka pšeničná hladká, Mouka pšeničná hrubá, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocný koláč broskvový postup přípravy receptu:
1 | Do mísy prosejeme obě mouky, kypřící prášek, promícháme, vylijeme olej, rozklepneme vejce, kefír, cukr, vanilkový cukr, vařečkou dobře promícháme, vylijeme na máslem vymaštěný a strouhankou vysypaný plech, naskládáme broskve, posypeme drobenkou, vložíme do horké trouby a pečeme přibližně 30 minut. |
2 | Drobenka: Na pánvi zahřejeme máslo, mouku, cukr, všechno zahřejeme a posypeme koláč. |
Poznámka
Upečený koláč nakrájíme na úhledné porce, nabízíme studené.
Tento koláč je dobrý, ale musela jsem přidat navíc dost kefírového mléka, jinak bylo těsto moc husté. Doporučuji přidat i broskve, koláč bude šťavnatější. V ingrediencích na drobenku se mi zdá málo cukru, zvolila jsem nakonec jiný recept, kde se smíchá 120 g cukru krupice, vanilkový cukr, 120 g másla a 120 g polohrubé mouky. Z dávky na 6 porcí se udělá 12 kousků ke kávě.