Recept

Ovocný koláč broskvový

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Ovocný koláč broskvový 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 36506
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

100 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
250 g Kompot broskvový
13 g Kypřicí prášek do pečiva
100 g Mléko kefírové jihočeské
200 g Mouka pšeničná hladká
200 g Mouka pšeničná hrubá
1 dl Olej slunečnicový
2 ks Vejce slepičí
Drobenka
20 g Cukr krupice
100 g Máslo čerstvé
100 g Mouka pšeničná hrubá

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 717 kcal
Kilojoule 2 999kJ
26% Sacharidy 95 g
45% Tuky 34 g
2% Sodík 32 mg
21% Bílkoviny 12 g
Ovocný koláč broskvový
  • Ovocný koláč broskvový
  • 1
  • Ovocný koláč broskvový
  • 2
  • Vložit obrázek

Ovocný koláč broskvový postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosejeme obě mouky, kypřící prášek, promícháme, vylijeme olej, rozklepneme vejce, kefír, cukr, vanilkový cukr, vařečkou dobře promícháme, vylijeme na máslem vymaštěný a strouhankou vysypaný plech, naskládáme broskve, posypeme drobenkou, vložíme do horké trouby a pečeme přibližně 30 minut.

2

Drobenka: Na pánvi zahřejeme máslo, mouku, cukr, všechno zahřejeme a posypeme koláč.

Poznámka

Upečený koláč nakrájíme na úhledné porce, nabízíme studené.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Ovocný koláč broskvový
Tento koláč je dobrý, ale musela jsem přidat navíc dost kefírového mléka, jinak bylo těsto moc husté. Doporučuji přidat i broskve, koláč bude šťavnatější. V ingrediencích na drobenku se mi zdá málo cukru, zvolila jsem nakonec jiný recept, kde se smíchá 120 g cukru krupice, vanilkový cukr, 120 g másla a 120 g polohrubé mouky. Z dávky na 6 porcí se udělá 12 kousků ke kávě.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept