Pánev s chřestem a humrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pánev s chřestem a humrem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 36508 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
500 g | Chřest bílý |
1 kostka | Cukr kostkový |
700 g | Humr |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
300 g | Omáčka bešamelová |
1 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
2 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 169,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Humr, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr kostkový, Máslo čerstvé, Olej olivový, Omáčka bešamelová, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pánev s chřestem a humrem postup přípravy receptu:
1 | Humra ponoříme na 5 minut do teplého korýšového vývaru a ochutíme pepřem a solí, necháme vychladnout. |
2 | Očištěný chřest uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru, po uvaření ho necháme vychladnout a v utěrce ho promneme, abychom ho zbavili posledních zbytků vody. |
3 | Poté humra vyloupeme a humrové masíčko nakrájíme na kolečka. Potom humří kolečka orestujeme na pánvi v olivovém oleji. Chřest a humří maso naskládáme na nahřáté talíře a zalijeme koupenou bešamelovou omáčkou, kterou připravíme podle návodu. Podáváme teplé. |