Prosná kaše se švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Prosná kaše se švestkami
Prosná kaše se švestkami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 36510 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
20 g | Máslo jihočeské |
1 l | Mléko plnotučné |
6 dl | Prosná kaše |
1 dl | Rum |
150 g | Švestky |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 16,7mg |
Draslík | 42,8mg |
Vláknina | 848,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Rum, Švestky, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo jihočeské, Mléko plnotučné, Prosná kaše mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Prosná kaše se švestkami postup přípravy receptu:
1 | V míse promícháme prosnou kaši, vanilkový cukr a mléko. Plech vymažeme máslem, posypeme strouhankou a připravenou směs vylijeme na plech. Předem v rumu namočené švestky naskládáme na kaši a v předehřáté troubě dočervena pečeme asi 30 minut. Kaše by měla být tak hustá, aby se dala krájet nožem. Před dokončením pečení kaši potřeme zbylým roztopeným máslem, aby kůra nebyla tvrdá. Upečenou kaši nakrájíme na úhledné čtverce a pocukrujeme moučkovým cukrem a rozehřátým máslem. |
Poznámka
Kaši podáváme teplou, na teplém talíři, posypanou cukrem, přelitou teplým máslem, ozdobíme mátou.