Recept

Králík v houbové omáčce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 36513

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Celer - nať
1 ks Cibule
2 kávová lžička Cukr krupice
70 g Houby sušené
800 g Králík
1 polévková lžíce Libeček
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř citronový
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
400 g Rýže dušená
3 dl Smetana zakysaná15%
2 kávová lžička Sůl
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 844 kcal
Kilojoule 3 533kJ
13% Sacharidy 48 g
50% Tuky 38 g
42% Sodík 842 mg
131% Bílkoviny 73 g

Králík v houbové omáčce postup přípravy receptu:

1

Omyté sušené houby namočíme asi na 1 hodinu do studené vody (3 dl).

2

Jeden den odložené maso z mladého králíka (stehna, hřbet) vykostíme, odblaníme, omyjeme a osušíme. Maso rozkrájíme na plátky, naklepeme ho, osolíme (1.5 lžičky), posypeme citronovým pepřem a obalíme v hladké mouce (10 g).

3

V hrnci, na rozpáleném oleji s máslem, plátky masa orestujeme dozlatova z každé strany. Poté k masu přilijeme houby i s vodou, ve které jsme je máčeli a pod pokličkou dusíme doměkka přibližně 25-30 minut. Ještě do vývaru přidáme očištěnou cibuli, bobkový list, malou snítku celerové nati a libečku, které svážeme nití (po jedné lžíci) a 4 kuličky nového koření.

4

V kysané smetaně rozmícháme hladkou mouku a když je králík měkký, vyjmeme koření, snítky bylinek a přimícháme připravenou smetanu. Za stálého míchání povaříme 3-4 minuty, dochutíme solí, cukrem a můžeme přimíchat 1-2 lžičky octa. Nakonec přidáme petrželku, promícháme a podáváme s dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept