Škubánky s jablečnými povidly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Škubánky s jablečnými povidly
Škubánky s jablečnými povidly
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 36517 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory vařené |
50 g | Cukr moučkový |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
200 g | Povidla jablková |
100 g | Sádlo škvařené |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 68,5mg |
Draslík | 674,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cukr moučkový, Sádlo škvařené, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Povidla jablková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Škubánky s jablečnými povidly postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory rozmačkáme nebo nastrouháme najemno, vložíme do mísy, přisypeme mouku, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Rozprostřeme ho na prkénko a nožem odkrajujeme přibližně stejné kousky těsta a vhazujeme je rovnou do vroucí vody. Povaříme 10 minut, scedíme, rozdělíme na talíře, posypeme cukrem, pokapeme rozpuštěným sádlem a doplníme ohřátými jablečnými povidly. |
Poznámka
Při ohřívání povidel můžeme přimíchat trochu sladké smetany nebo hruškové pyré.