Ořechový koláč s nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechový koláč s nádivkou
Ořechový koláč s nádivkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 36520 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
250 g | Cukr moučkový |
200 g | Ořechy vlašské |
100 g | Strouhanka |
8 ks | Vejce slepičí |
Náplň | |
---|---|
1 špetka | Citronová kůra |
20 g | Cukr vanilka |
4 polévková lžíce | Káva turecká |
200 g | Máslo jihočeské |
40 ml | Rum |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 196,3mg |
Draslík | 162,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 230,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Ořechy vlašské, Strouhanka, Vejce slepičí, Citronová kůra, Káva turecká, Rum mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo jihočeské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ořechový koláč s nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Žloutky utřeme se 120 g cukru, pomalu vmícháváme pomleté ořechy, strouhanku. Z bílku vyšleháme sníh, do kterého po ztuhnutí přidáme 120 g cukru a lehce ho vmícháme do žloutku. Vylijeme na vymaštěný plech, vložíme do teplé trouby, kde pečeme 30 minut. |
2 | Upečený a vychladlý korpus rozřízneme po délce na dva díly, na jeden díl naneseme náplň a druhým přikryjeme. Okraje potřeme také náplní a obalíme pomletými ořechy. |
3 | Náplň: Do hrníčku dáme 20 g kávy /3 lžičky/, zalijeme vařící vodou, scedíme a necháme vychladnout. V míse rozšleháme máslo, přidáme cukr, nastrouhanou kůru z citrónu, vanilkový cukr, rum a nakonec vychladlou kávu. Dobře promícháme. |
Poznámka
Úhledně nakrájené porce servírujeme na studeném dezertním talíři a ozdobíme čokoládovou polevou a vyšlehanou šlehačkou.