Recept

Ořechový koláč s nádivkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 36520
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

250 g Cukr moučkový
200 g Ořechy vlašské
100 g Strouhanka
8 ks Vejce slepičí
Náplň
1 špetka Citronová kůra
20 g Cukr vanilka
4 polévková lžíce Káva turecká
200 g Máslo jihočeské
40 ml Rum

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 487 kcal
Kilojoule 2 036kJ
10% Sacharidy 35 g
46% Tuky 34 g
7% Sodík 134 mg
17% Bílkoviny 10 g

Ořechový koláč s nádivkou postup přípravy receptu:

1

Žloutky utřeme se 120 g cukru, pomalu vmícháváme pomleté ořechy, strouhanku. Z bílku vyšleháme sníh, do kterého po ztuhnutí přidáme 120 g cukru a lehce ho vmícháme do žloutku. Vylijeme na vymaštěný plech, vložíme do teplé trouby, kde pečeme 30 minut.

2

Upečený a vychladlý korpus rozřízneme po délce na dva díly, na jeden díl naneseme náplň a druhým přikryjeme. Okraje potřeme také náplní a obalíme pomletými ořechy.

3

Náplň: Do hrníčku dáme 20 g kávy /3 lžičky/, zalijeme vařící vodou, scedíme a necháme vychladnout. V míse rozšleháme máslo, přidáme cukr, nastrouhanou kůru z citrónu, vanilkový cukr, rum a nakonec vychladlou kávu. Dobře promícháme.

Poznámka

Úhledně nakrájené porce servírujeme na studeném dezertním talíři a ozdobíme čokoládovou polevou a vyšlehanou šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept