Bramborové noky s povidly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové noky s povidly
Bramborové noky s povidly
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 36524 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 kg | Brambory |
400 g | Mouka pšeničná hrubá |
300 g | Povidla švestková |
50 g | Sádlo škvařené |
5 g | Sůl |
1500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,9mg |
Draslík | 688,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové noky s povidly postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme, omyjeme, pokrájíme nahrubo, vložíme do hrnce s vodou, osolíme a vaříme asi 20 minut. Přisypeme k bramborám mouku, důkladně promícháme a povaříme ještě asi 10 minut. Slijeme přebytečnou vodu, brambory s mouku šťouchadlem rozmačkáme na kaši. |
2 | Z vychladlé kaše tvoříme noky, které smažíme na sádle ze všech stran dozlatova. Rozdělíme je na talíře, doplníme povidly a ještě teplé podáváme. |
Poznámka
Místo švestkových povidel můžeme použít povidla jablečná nebo hrušková.