Recept

Chřest s pikantním tvarohem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 36526

Ingredience

1 kg Chřest zelený
1 kostka Cukr kostkový
30 g Lněné semínko
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
Krém
50 ml Mléko polotučné
50 ml Olej olivový
0,5 ks Paprika červená
1 kávová lžička Pepř bílý
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
300 g Tvaroh jihočeský polotučný
1 stroužek Česnek
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 309 kcal
Kilojoule 1 292kJ
5% Sacharidy 19 g
29% Tuky 22 g
3% Sodík 51 mg
23% Bílkoviny 13 g

Chřest s pikantním tvarohem postup přípravy receptu:

1

Pikantní tvaroh:

2

šalotku nasekáme na jemné kostičky, česnek utřeme, papriku nakrájíme na drobné kousky a vše důkladně zamícháme do tvarohu. Krém rozředíme mlékem a ochutíme solí a pepřem. Těsně před podáváním vmícháme do krému do tuha ušlehanou šlehačku.

3

Chřest očistíme a uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru. Uvařený okapaný chřest rozdělíme na talíře, na chřest upravíme tvarohový krém a na závěr pokrm posypeme lněným semínkem. Podáváme teplé.

Poznámka

Pokrm můžeme podávat k telecím řízkům a malým pečeným bramborám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept