Jednoduchý recept

Mrkvové buchty

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 36527

Ingredience

40 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
30 g Droždí
13 g Kypřicí prášek do pečiva
3 dl Mléko polotučné
600 g Mouka polohrubá
20 g Máslo čerstvé
1 ks Vejce slepičí
Náplň
1 špetka Citronová kůra
15 g Cukr moučkový
5 ks Mrkev kořen
30 g Máslo jihočeské

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 417 kcal
Kilojoule 1 746kJ
21% Sacharidy 74 g
11% Tuky 8 g
7% Sodík 148 mg
23% Bílkoviny 13 g

Mrkvové buchty postup přípravy receptu:

1

Vlažné mléko nalijeme do hrníčku, rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru, odložíme na teplé místo, kde necháme vzejít kvásek. Do misky prosejeme mouku, rozklepneme vejce, vysypeme vanilkový cukr, kypřící prášek, 30 g cukru, 10 g másla, vylijeme kvásek a zaděláme těsto, které necháme 30 minut vykynout.

2

Vykynuté těsto přeložíme na moukou posypaný vál, prohněteme, rozválíme a skleničkou vykrajujeme kolečka. Na každé položíme náplň, spojíme a skládáme na 10 g másla vymaštěný plech, necháme vykynout, potřeme rozkvedlaným vejcem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30 minut.

3

Náplň: Mrkev nastrouháme na jemném struhadle, dáme na pánev, kde už máme máslo, přidáme cukr, citrónovou kůru a pod poklicí za občasného míchání dusíme do měkka. Upečené posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka

Mrkvové buchty podáváme studené k snídani nebo ke kávě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept