Těstoviny s pórkem a slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s pórkem a slaninou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3653 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
6 ks | Bazalka |
2 kávová lžička | Hořčice |
150 g | Hrášek |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
100 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
80 g | Sýr Čedar |
200 g | Sýr Eidam cihla 45% |
400 g | Těstoviny konzumní |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 83,4mg |
Draslík | 617,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,7mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Hrášek, Olej stolní, Slanina vepřová, Sůl, Sýr Čedar, Sýr Eidam cihla 45%, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Pórek, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s pórkem a slaninou postup přípravy receptu:
1 | Nadrobno nakrájenou slaninu opečeme na oleji, přidáme pórek nakrájený na kolečka, hrášek a 2 minuty osmahneme. |
2 | Uvaříme těstoviny, slijeme a smícháme s hořčicí, měkým sýrem a polovinou čedaru. Spojíme se slaninou, přidáme bazalku a promícháme, posypeme zbylým sýrem a tři minuty zapékáme. |
3 | Podáváme posypané bazalkou. |
Poznámka
Těstoviny použijeme krátké. např. penne.